تاثیر جنسیت بر طرز تلقی ما از تبلیغات اینترنتی

رفتار ، طرز تلقی و باور ما از تبلیغات اینترنتی متاثر از جنسیت ماست . در مباحث رفتاری یکی از عواملی که در نحوه شکلی رفتار یک انسان تاثیر به سزایی دارد طبیعت و سرشت اوست . رفتار هر انسانی متاثر از عوامل منطقی و عاطفی می باشد که از جمله این عوامل تاثیر گذار نوع جنس انسان است. انسانها برحسب نوع جنس خود ادراکات متفاوتی از هر پدیده طبیعی و غیرطبیعی دارند. ادراک و نحوه استفاده از اینترنت نیز از این مقوله مستثنی نیست .کاربران اینترنت برحسب اینکه مونث یا مذکر هستند در نحوه استفاده از اینترنت تفاوتهایی با هم دارند. این تفاوت ها در ادراک آنها از تبلیغات اینترنتی نیز به چشم می آید.در رابطه با تبلیغات اینترنتی به نظر می رسد تفاوت ادراکات مخاطبان بر حسب جنسیت شامل سه بعد زیر می باشد

الگوهای استفاده

ارتباطات خصوصی آنی

رفتارها

تبلیغات اینترنتی

مساله مهم این است که اگر کاربران آنی در طرز تلقی ،ارتباطات و الگوی رفتاری شان از تبلیغ اینترنتی برحسب جنس دارای تفاوت هایی هستند، برای ارزیابی درست اثربخشی تبلیغ آنی چه تمهیداتی را باید در نظر گرفت . زیر ارزیابی درست اثربخشی تبلیغات به واسطه تفاوت های جنسیتی به بازاریابان این امکان را می دهد که با هزینه های تبلیغی کمتر به گروه هدف مشتریان مناسبتری دست یابند. مطالعات زیادی در خصوص سطوح اثربخشی کلی تبلیغات با توجه به نوع جنسیت صورت گرفته است که نشان میدهد تفاوت های جنسیتی در نحوه توجه به تبلیغ موثر هستند .مولفه جنس بعنوان یک متغیر اصلی برای بخش بندی بازار مورد استفاده قرار می گیرد. در این زمینه تعدادی مقتضیات وجود دارند که هنگام پیاده سازی تبلیغات باید به آنها توجه ویژه ای نمود زیرا این مقتضیات در یک دیدگاه عمومی برای مونث ها و مذکرها دارای تفاوت هایی هستند :

قابلیت تشخیص

قابلیت دسترسی

قابلیت اندازه گیری

پاسخگویی به عناصر آمیخته بازاریابی

قابلیت سودآوری

تبلیغ کننده باید باورها ،طرز تلقی ها و الگوهای رفتاری مصرف کننده را که به جنسیت تبلیغ وابسته هستند را شناسایی و درک نماید و این عوامل را در طراحی تبلیغ به کار گیرد. برای درک باورها، طرز تلقی ها و رفتارهای کاربران باید روی محتوای پیام تمرکز نمود زیرا شکل گیری چارچوب اولیه این ویژگیهای رفتاری به نحوه تأثیرگذاری پیام بر ادراک کاربران وابسته است. در بررسی عواملی که میتوانند یک پیام اثربخش برای کاربران با در نظر گرفتن تفاوتهای جنسیتی تهیه نمایند، مشخصه هایی مشخص گردیده اند که تحت عنوان مطالب تبلیغی در تفاوت های جنسیتی باید به آنها توجه نمود :

کلیشه سازی های موجود درباره تفاوت ادراک مونث ها و مذکرها

نحوه پردازش اطلاعات بواسطه مونث ها و مذکرها. باید با توجه به این که چه عوامل و نشانه هایی برای مثال کاربران آنی مونث را برای پیگیری تبلیغ برانگیخته مینماید تمرکز نمود و در طراحی تبلیغ اثربخش و هدفمند به کار برد.

موقعیت یابی نوع جنس نشان تجاری یکی از مشخصه های بسیار با اهمیت می باشد زیرا برای سازمان بسیار حائز اهمیت است که آگاه شود که آیا نشان تجاری اش در نزد مخاطبین مونث از محبوبیت بیشتری برخوردار است یا نزد مخاطبان مذکر

اما در چه عوامل و ابعادی بین ادراک و باورهای مشتریان برحسب جنسشان تفاوت وجود دارد ؟ مطالعات نشان داد که در کل مذکرها باور و طرز تلقی های مثبت تری نسبت به تبلیغات اینترنتی دارند تا مونث ها. مذکرها بیشتر با انگیزه اولیه سرگرمی، جستجو برای خرید به جستجو در اینترنت می پردازند در صورتی که مونث ها بیشتر اینترنت را برای مبادی ارتباطی به کار می گیرند. مطالعه ی ولین و کانگر در سال 2003 نشان داد که مذکرها در مقایسه با مونث ها تبلیغات اینترنتی را در سه بعد لذت بخش بودن ، سودمند بودن و آموزنده بودن به شرح زیر که ادراک می کنند:

مذکرها تبلیغات اینترنتی را لذتبخش تر از تبلیغات مجله و روزنامه ها می دانند.

مذکرها تبلیغات اینترنتی را سودمندتر تبلیغات مجله ها،روزنامه ها و رادیو میدانند .

مذکرها تبلیغات اینترنتی را آموزنده تر از تبلیغات مجله ها، روزنامه ها و رادیو میدانند.

در ادامه این مطالعه ولین و کانگر بر روی سه بعد تو تهاجمی بودن، رنج آور بودن ، فریبنده بودن و مفید تر بودن تبلیغات اینترنتی تمرکز نموده بیان نمودند که مونث ها نسبت به مذکرها بر این باور هستند که تبلیغات اینترنتی

رنج آور تر از تبلیغات مجله ها و روزنامه ها است.

تهاجمی تر از تبلیغات مجله ها، رادیو و تلویزیون است.

فریبنده تر از تبلیغات تلویزیون است.

مفیدتر از تبلیغات تلویزیون است.

بر این اساس مذکرها نسبت به مونث ها باورهای مثبت بیشتری درباره تبلیغات اینترنتی دارند و این نوع تبلیغات را در مقایسه با تبلیغات رسانه ای سنتی ترجیح میدهند.

  ¬ لطفا زمینه های فعالیت خود را از لیست زیر انتخاب نمایید و گزینه بروزرسانی را کلیک نمایید.

  ¬ زمینه های فعالیت شما:





       ویرایش زمینه های فعالیت:

    در حال بارگزاری لیست زمینه های فعالیت ...

      ¬ تغییر تصویر پروفایل:

      ¬ تصویر خود را در فرمت jpg,png,gif ابعاد (180×180) انتخاب و سپس بر روی گزینه بروزرسانی کلیک نمایید.

      ¬ تغییر تصویر کاور:

      ¬ تصویر خود را در فرمت jpg,png,gif ابعاد (200×900) انتخاب و سپس بر روی گزینه بروزرسانی کلیک نمایید.